A BEJUTÁS

ÚJ IDŐK | ÚJ SALES

ÚJ ÜGYFÉLSZERZŐ TRÉNING BUDAPESTEN
2024.07.05., 09:00-17:00

ITT A LEHETŐSÉG, HOGY A LEGMAGASABB SZINTRE

EMELD A BEJUTÁSI STRATÉGIÁDAT!

TE IS TALÁLKOZTÁL MÁR EZZEL?

TÖRTÉNT MÁR VELED OLYAN, hogy nagyon szerettél volna bejutni egy nagy és fontos ügyfélhez, de hiába próbálkoztál több csatornán (telefonáltál, küldtél bemutatkozó levelet vagy akár ajánlatot), aztán végül nem válaszoltak neked, vagy azt mondták, hogy a te területedre már van beszállítójuk?

BELEFUTOTTÁL MÁR OLYAN HELYZETBE, hogy sikerült bejutnod a szakmai szintekre, ahol el is kezdtetek egyeztetni, de néhány körös egyeztetés után a lehetőség elhalt, mert a szakemberek nem kaptak jóváhagyást a projektre, Te pedig úgy érezted, hogy a szakmai egyeztetés nem volt más, mint egy INGYENES TANÁCSADÁS?

VÉGEZETÜL… TE IS HALLOTTAD MÁR AZT A BIZONYOS “KLASSZIKUS” VÁLASZT, HOGY “KÉREM, KÜLDJÖN EGY BEMUTATKOZÓ ANYAGOT AZ INFO@ E-MAIL CÍMRE…”?

MIT GONDOLSZ,  miért van az, hogy vannak olyan értékesítők,  akik folyamatosan küzdenek azzal, hogy megpróbálnak bejutni potenciális új ügyfelekhez és csak nagyon nehezen megy nekik, miközben küzdenek saját magukkal, a recepcióssal, a különböző kifogásokkal? Az is sokszor a kihívásuk, hogy az ügyfelek szerint ők semmiben sem jobbak vagy különlegesebbek, mint a piacon lépvő összes többi cég.  Ezzel szemben pedig vannak olyan értékesítők, akik profik, eredményesen tudnak bejutni, ráadásul nem is az alsó szintekre jutnak be, hanem a vezetői szintekre. Ők azok, akik mindig ott vannak a megfelelő helyen, a megfelelő időben!

VAJON MI AZ, amit ők másképpen vagy jobban csinálnak? A válaszom nagyon egyszerű: ISMERIK ÉS A GYAKORLATBAN IS ALKALMAZNI TUDJÁK A KÜLÖNBÖZŐ BEJUTÁSI TECHNIKÁKAT, NEM EGYSZERI PRÓBÁLKOZÁSOKBAN GONDOLKOZNAK, HANEM KAMPÁNYOKBAN!  Ez az, ami megkülönbözteti őket a többi, átlagos értékesítőtől.

SZERETNÉD TE IS ELSAJÁTÍTANI EZT A TUDÁST?

GYERE EL A TRÉNINGEMRE, TÖLTSÜNK EL KÖZÖSEN EGY NAPOT ÉS MEGTANULSZ...

  • BEJUTNI a potenciális ügyfeleid fontos vezetőihez, influenszereihez,
  • FELÉPÍTENI egy többlépéses bejutási kampányt: LinkedIn, telefon, email, ajánlás, leadgen marketing (pl. rendezvény),
  • KIÉPÍTENI egy eredményes bejutási rendszert, amihez olyan komoly eszközöket használsz mint pl. a LinkedIn vagy az Apollo,
  • ÁTTÖRNI olyan bejutási akadályokat, mint például “a preferált beszállítói lista”, vagy “küldjön egy bemutatkozó emailt!”
  • FOLYAMATOSAN új ügyfeleket szerezni és olyan cégekhez is BEJUTNI akikhez eddig nem sikerült. 
  • EGÉSZ EGYSZERŰEN FELVENNI A TELEFONT és egyszerű, őszinte kommunikációval időpontot egyeztetni személyes találkozóra,  
  • ÁLOMLISTÁT felépíteni és menedzselni, annak érdekében, hogy sikeres érékesítővé válj!

SPECIÁLIS KEDVEZMÉNYES AJÁNLAT!

A BEJUTÁS ÉRTÉKESÍTÉS TRÉNING DÍJA 120.000 FT+ÁFA,

AZONBAN MOST “SUPER EARLY BIRDS”, AZAZ  KEDVEZMÉNYES ÁRON  TUDSZ JELENTKEZNI! 

 A KEDVEZMÉNYES RÉSZVÉTELI DÍJ

MOST CSAK 85.000 FT+ÁFA! 

JELENTKEZZ MOST!

AKIK MÁR RÉSZT VETTEK EZEN A TRÉNINGEN...

“Némi kétséggel jelentkeztem Máthé Albert Eduárd  BEJUTÁS tréningjére, de kíváncsi voltam, kapok-e többet egy átlagos értékesítési tréningnél. Szerencsére a képzésen már az első 20 perc után szkeptikusból lelkessé váltam, mivel éreztem, nem egy szokványos képzésre jöttem el. Ami a legjobb, hogy a képzésen főként a gyakorlat dominál. Kemény tárgyalási szituációk vannak, döntéshozókkal, nehéz taktikai elemekkel, így a résztvevők – hozzám hasonlóan – kimozdulnak a komfortzónájukból. Amitől nekem igazán hasznossá vált az, hogy a feladatok végén felfedtük a célokat és a legtitkosabb belső motivációkat, így utólag értelmet nyer minden mondat és mozdulat. És ebből jött az, hogy már másnap a gyakorlatban is tudtam használni a tréningen tanultakat, jobban megértettem az ügyfelek nyelvét.”
 Havér Balázs, értékesítési igazgató, OLM Kft. 
„Meg kell mondanom, hogy én az elmúlt 15 év alatt nem tanultam ennyit az értékesítésről, mint Máthé Albert Eduárd  BEJUTÁS c. tréningjén! Nagyon köszönöm és gratulálok neki, mert ilyen jellegű program nem nagyon van jelenleg a képzési piacon! Fontos kiemelnem, hogy ez a tréning azoknak az értékesítőknek, üzletfejlesztőknek hasznos, akik vállalati ügyfelekkel, stratégiai partnerekkel dolgoznak. Én is ehhez kaptam nagyon hasznos stratégiákat, olyanokat, amit a gyakorlatban is tudok alkalmazni.”
 Lévai Ágnes, ügyvezető, Alfa Humán Kft.

A KÉPZÉS HELYSZÍNE: H2O BUDAPEST TRÉNING STÚDIÓ

5085fc_070cb939bd9a46c681f297fc9d4a018b~mv2_d_5402_3606_s_4_2

A H2O Budapest Tréning Stúdió a belvárosban helyezkedik el, a Nyugati Pályaudvartól és az M3-as metrótól pár percnyi sétára. 

A cím: 1067 Budapest, Eötvös utca 33. Fsz. 1.

A tréning időpontja: 2024. Július 5., (09:00-17:00)

FONTOS! A BEJUTÁS tréningünk nem egy nagylétszámú konferencia, hanem egy kiscsoportos (8 fős) képzés, ahol a tanulás gyakorlatokon keresztül történik. A részvételi díj tartalmazza a jegyzetfüzetet, a háttéranyagokat és a napközbeni kávé-, tea- és süteményfogyasztást. 

 

MIÉRT ÉRDEMES MEGBÍZNOD BENNEM?

A vállalati értékesítést a gyakorlatban tanultam. Sokszor buktam el fontos üzleteket, mert nem volt elég jó az értékesítési stratégiám. Értékesítőként, vezetőként, majd tanácsadóként sok nagy üzletet is nyertem, azonban a legtöbbet mindig a kudarcokból tanultam. Earl Nightingale szerint: „Minden kudarc magában hordozza a vele egyenértékű vagy még nagyobb siker csíráját”. Az üzleti életre ez többszörösen is igaz!

Az elmúlt 20 év során olyan világvezető, multinacionális vállalatoknál szereztem értékesítési tapasztalatokat, mint: Capgemini (IT tanácsadás), Ericsson, Nokia, Nokia Solutions Networks (telekommunikáció), Manutan (kereskedelem). A tanultakból csak azokat a hasznos dolgokat vettem át és adom tovább, amelyek a valós életben is alkalmazhatóak. Tréningrésztvevőim, olvasóim azt mondják rólam, hogy én vagyok a leggyakorlatiasabb tanácsadó, akivel eddig találkoztak. Teljes meggyőződéssel hiszek abban, hogy az elméletek és a különböző modellek nem érnek semmit, ha nem ültetjük át azonnal a gyakorlatba és nem próbáljuk ki.

Minden megszerzett tudás csak annyit ér, amennyit használni is tudunk belőle! A bejutás tréninget is ebben a szellemben fogom megtartani.