LN-onlive-small

Amire számíthatsz:

Elmélet: 30%
Műhelygyakorlat: 40%
Üzleti szimulációk: 30%

LinkedIn 4 SALES - ONLIVE (2020. ÁPRILIS 29-30, 09:00-12:30)

Hogyan szerezz új ügyfeleket az üzleti közösségi média segítségével? (ONLIVE KÉPZÉS)

A LinkedIN jelenleg az üzleti világ leghatékonyabban működő üzletfejlesztési és marketingplatformja. A szemináriumon lépésről-lépésre haladva megismered azokat a technikákat és módszereket, amelyek segítségével gyorsítópályára állítod a céged üzletfejlesztését. Nem elméleteket fogsz tanulni, hanem konkrét, a gyakorlatban is alkalmazható stratégiákat!

A LinkedIn 4 SALES ONLIVE üzleti szemináriumot kifejezetten azoknak az értékesítőknek, üzletfejlesztőknek, marketingeseknek, cégvezetőknek ajánlom, akik a vállalati (B2B) környezetben szeretnének kiemelkedő sikereket elérni. Olyan résztvevőket várok, akik lépést akarnak tartani az üzleti világ fejlődésével és nem elégszenek meg azzal, hogy elavult, régi módszerek szerint dolgozzanak (pl. hideghívás).

banner_4

Amire számíthatsz:

Elmélet: 20%
Műhelygyakorlat: 10%
Üzleti szimulációk: 70%

A TÁRGYALÁSI JÁTSZMA (2020. ÁPRILIS 28., GYŐR)

Hogyan tárgyalj sikeresen a vállalati beszerzőkkel?

A képzés során megismered, majd a saját iparágadra is testre szabhatod azt a módszertant, melynek segítségével KÉPES LESZEL PROFI ÉRTÉKESÍTŐKÉNT TÁRGYALNI A VÁLLALATI TÁRGYALÁSOKON.

Te is hallottad már az alábbi mondatot?

 „UGYANEZT A MEGOLDÁST A KONKURENCIA JÓVAL OLCSÓBBAN AJÁNLJA!”

A tréningen erre a kihívásra olyan kész, a gyakorlatban is működő megoldásokat fogsz kapni, amelyeket magabiztosan, félelmek és aggályok nélkül fogsz tudni alkalmazni a gyakorlatban annak érdekében, hogy az ÁRVERSENY ELKERÜLÉSÉVEL win-win alapon megnyerd az üzleti tárgyalásokat.

banner_2

Amire számíthatsz:

Elmélet: 30%
Műhelygyakorlat: 20%
Üzleti szimulációk: 50%

A BEJUTÁS (Budapest, 2020. április 23-24.)

A képzés során megismered, és a saját cégedre testre szabhatod azt a módszertant, melynek segítségével hosszú távon KÉPES LESZEL SIKERESEN BEJUTNI, MAJD MEGNYERNI ÚJ STRATÉGIAI ÜGYFELEKET oly módon, hogy megszerzed a döntéshozók támogatását, az árversenyt pedig elkerülöd.

A tréningen a gyakorlatban is működő megoldásokat fogsz kapni, amelyeket magabiztosan, félelmek és aggályok nélkül fogsz tudni alkalmazni annak érdekében, hogy az ÚJ POTENCIÁLIS ÜGYFELEID DÖNTÉSHOZÓI VELED AKARJANAK TÁRGYALNI!

Blue globe rotating on white background,Animation 4k.

Amire számíthatsz:

Elmélet: 30%
Műhelygyakorlat: 40%
Üzleti szimulációk: 30%

SALES UNLIMITED (2020. MÁJUS 21-22.)

HOW TO WIN NEW MORE DEALS LIKE A SALES PRO? 

This is a real life experience based sales training program designed for international sales people, who are negotiating with purchase managers, decision makers and business owners.

Do you need more new customers and proven responses to the selling situations you face every day? During this training program we will go together trough the whole sales process from lead generation to the closing. You will learn how to win new business on international market, how to deal with complex customers and how to handle the most difficult customer objections. (Fluent English is necessary!)

agressziomentes 3

Amire számíthatsz:

Elmélet: 30%
Műhelygyakorlat: 40%
Üzleti szimulációk: 30%

AZ AGRESSZIÓMENTES KONZULTATÍV ÉRTÉKESÍTÉS (HAMAROSAN)

AVAGY A SIKERES ÜZLETKÖTÉS PSZICHOLÓGIÁJA

A sikeres értékesítés alaptétele, hogy az emberek olyan emberektől szeretnek vásárolni, akiket ismernek, kedvelnek és akikben megbíznak! Egyetértesz azzal, hogy a sikeres üzletkötéshez nem elegendő szakértőnek lenned, hanem tudnod kell különböző emberekkel, különböző helyzetekben szót érteni, bizalmat építeni? Gyakran találkozol olyan ügyfelekkel, akiket nagyon nehéz kezelni, mert például nagyon dominánsak (a farkas típus), vagy nem hajlandóak semmit elárulni a valós kihívásaikról?

A tréning elvégzése után képes leszel  az ügyfél egyéniségének, üzleti környezetének, motivációjának megfelelően egy olyan meggyőző értékajánlatot felépíteni és azt oly módon bemutatni, hogy az ügyfél kifogások nélkül örömmel fog neked igent mondani.

Kiscsoportos gyakorlatorientált értékesítési tréning értékesítőknek, cégvezetőknek, salesvezetőknek, tanácsadóknak! 

Young cheerful businessman doing handstand on growing arrow. Mixed media

Amire számíthatsz:

Elmélet: 30%
Műhelygyakorlat: 20%
Üzleti szimulációk: 50%

AZ AGILIS SALESVEZETŐ (HAMAROSAN)

COACH SZEMLÉLETŰ VEZETÉS A GYAKORLATBAN

Hogyan építs fel és motiválj sikeresen egy ELIT SALESCSAPATOT? Hogyan építsd fel a motivációs rendszeredet? Hogyan készítsd el az értékesítők S.W.O.T. modelljét az értékesítői kulcskompetenciák alapján? Milyen mérhető mutatószámokat állíts fel az értékesítési folyamatban (SALES PIPELINE)? Hogyan alkalmazd a gyakorlatban az AGILIS COACHING TECHNIKÁKAT a különböző fejlettségi szinten lévő értékesítők esetén (COACHING GROW-MODELL ÉS SHADOW COACHING)? Hogyan folytasd le a gyakorlatban a célkitűző és az értékelő párbeszédet az értékesítővel oly módon, hogy a teljesítménye és elkötelezettsége maximális legyen?

Az AGILIS SALESVEZETŐ tréningen a felsorolt kihívásokra, a gyakorlatban is működő megoldásokat fogsz kapni, amelyeket magabiztosan, félelmek és aggályok nélkül fogsz tudni alkalmazni annak érdekében, hogy AZ ÉRTÉKESÍTÉSI CSAPATODBÓL KIHOZD A LEHETŐ LEGJOBB EREDMÉNYT!

banner_3

Amire számíthatsz:

Elmélet: 10%
Műhelygyakorlat: 10%
Üzleti szimulációk: 80%

TÁRGYALÁS A PENTAGONBAN - Üzleti tárgyalási szimuláció (HAMAROSAN)

Itt a lehetőség előtted, hogy egy egyedi tárgyalási környezetben mérd össze tudásodat más iparágakban értékesítő üzletemberekkel. A Pentagon-tárgyalás egy speciális üzleti tárgyalási szimuláció, amelynek célja a közös tanulás élmény alapon! A tárgyalás eredményeként egy olyan stratégiai gondolkodásmódot fogsz elsajátítani, melynek segítségével KÉPES LESZEL MAGABIZTOSAN, PROFESSZIONÁLIS MÓDON, BÁRMILYEN TÁRGYALÁSI SZITUÁCIÓBAN HELYTÁLLNI!

PRÓBÁLD KI MAGAD EGY VALÓS ÜZLETI TÁRGYALÁSI SZIMULÁCIÓBAN!